Biszkopt - składniki jak przy ogródku :)
Krem
biszkopt - pół jednego placka szklanka ajerkoniaku
400 ml śmietanki 30%
szklanka wiórek kokosowych
Biszkopt kruszymy i zalewamy ajerkoniakiem - miksujemy na krem.
W drugiej misce ubijamy śmietankę ze śnieżkami, do gotowej dodajemy wiórki - mieszamy i na koniec łączymy z masą biszkoptowo - ajerkoniakową.
Wychodzi dużo - dwa blaty grubo wysmarowane (24cm) i dookoła i na wierzchu.
Dekoracje z masy cukrowej.
Wygląda jak prawdziwy. Bardzo ładne kolory. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńZ serdecznym pozdrowieniem,też wielbicielka słoneczników (w każdym wydaniu).
OdpowiedzUsuńMiło tu u Ciebie Megi.
Dzięki Basiu :) Teraz również do Ciebie będę zaglądać
OdpowiedzUsuńjak robiłaś te piękne płatki/
OdpowiedzUsuń